Zapečené šampióny - pochúťka pre víkendovú návštevu
Šampiónové "košíčky" potešia chuťové poháriky každej (ne)očakávanej návšteve.
Zapečené šampiňóny
Suroviny:
- 15 malých šampiňónov
- 1 mladá cuketa
- 1 cibuľa
- 1 červená paprika
- 1 strúčik cesnaku
- 4 PL majonézy
- 4 PL strúhaného parmezánu
- 2 PL oleja
- soľ
- čerstvo mleté korenie
Postup:
Cuketu, baklažán, cibuľu aj papriku nakrájame na malé kocky, cesnak nasekáme na jemno. Na panvici rozohrejeme olej a sprudka a krátko restujeme všetku zeleninu. Ochutíme soľou a stiahneme z plameňa. Šampiňónom odstránime nôžky a olúpeme hlavičky. Celé ich osolíme, dovnútra okoreníme. Naukladáme ich na plech a naplníme zeleninovou zmesou. Majonézu zmiešame s parmezánom a dáme na každú hlavičku. Vložíme do rúry zohriatej na 190 ° C a zapečieme 8 -12 minút - podľa veľkosti šampiňónov.
Náš tip: Cukety vydržia v chlade a tme čerstvé 3 až 5 dní, nemali by sa však skladovať v chladničke v blízkosti rajčín a jabĺk.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravil: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Recepty a foto: HELLMANN´S