Recept: Zverinová paštéta s brusnicami
Staré známe, a predsa iné recepty.
Príprava: 2 hodiny
Potrebujeme:
1 kg bravčovej pečienky
20 g soli
0,5 kg bravčového pleca
0,5 kg diviny (podľa vlastného výberu)
čerstvý tymian
brusnicový kompót
Postup:
Pečienku dobre rozmixujeme. V osolenej vode uvaríme bravčové mäso, po uvarení dvakrát zomelieme. To isté spravíme s divinou. Pečienku a pomleté mäsá zmiešame, dochutíme soľou, čiernym korením, nasekaným čerstvým tymianom a brusnicovým kompótom. Zmes vylejeme do pripravenej formy, varíme 1 hodinu vo vodnom kúpeli pri 73°C.
Náš tip:
Podávame s brusnicovým kompótom a s čerstvým chlebom.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Marek Petrán, chef de cuisine Elesko restaurant & wine bar v Modre.
Foto: ELESKO