Presunúť na hlavný obsah

Recept: Čokotortičky s pomarančovou omáčkou

Recepty

Každé dobré menu potrebuje dezert.

Príprava: 90 minút

Počet kusov: 4 - 6
Náročnosť: stredná

Potrebujeme:
3 vajcia
žĺtok
65 g cukru
35 g múky
125 g zmäknutého masla
125 g horkej čokolády
50 g pekanových orechov
<INFO-GUL>Pomarančová omáčka:
0,2 l mlieka
3 PL salka
1 PL medu
pomaranč
škorica

Postup:
Tortičky: Pripravíme si formičky s priemerom 5 cm a vysoké 6 cm, vymastíme ich maslom, vysypeme múkou a odložíme so chladničky. Vajcia s cukrom vyšľaháme v mise na penu a potom do nej postupne pridávame múku, zmäknuté maslo a nakoniec rozpustenú čokoládu. Vymiešame na redšie hladké cesto a ponalievame ho do pripravených formičiek. Orechy dáme do formičiek a na orechy nalejeme cesto. Cesto necháme stuhnúť v chladničke asi 30 minút a potom pečieme na 220 stupňov Celzia 10 minút. Podávame teplé. Tortička by mala byť v strede ešte tekutá.
Omáčka: Do hrnčeka dáme trochu mlieka, prilejeme salko a necháme zovrieť. Pridáme trošku škorice, medu a prevaríme. Nakoniec vložíme kúsky pomaranča. Tortičky podávame horúce s teplou pomarančovou omáčkou.

Náš tip:
Cesto na tortičky si môžeme pripraviť vopred a tortičky piecť až tesne pred podávaním. V chladničke cesto vydrží jeden týždeň.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Marek Petrán, chef de cuisine Elesko restaurant & wine bar v Modre
Foto: ELESKO