Recept: Veža prekladaná grilovaným baklažánom
Kuracie mäso môžete servírovať nevšedným spôsobom.
Potrebujeme:
1 väčší baklažán
soľ, drvené čierne korenie
0,1 l oleja
0,05 l olivového oleja
1 väčšia šalátová uhorka
1 balenie korenia tzatziky
100 g pochúťkovej smotany
Postup:
Uhorku umyjeme osušíme a na hrubšom strúhadle nastrúhame na rezančeky. Pridáme smotanu a korenie tzatziky, dobre premiešame a necháme chvíľu postáť. Baklažán nakrájame na kolieska zhruba 1 cm hrubé, tri kusy na porciu. Osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom. Prudko ugrilujeme na rozpálenej panvičke z oboch strán do červena. Kuracie prsia umyjeme a osušíme, každú filetu rozkrojíme na tri rezníky, mierne naklepeme, osolíme, okoreníme a opečieme na malom množstve oleja. Pečieme prudko, až kým nie sú rezne prepečené. Do stredu taniera položíme jeden rezeň kuracích pŕs, naň dáme koliesko baklažánu, na ktorý navrstvíme jednu čajovú lyžičku pripravenej uhorkovej zmesi. Postup opakujeme tri razy, kým vrstvením nevznikne veža. Ozdobíme vyprážanými bazalkovými lístočkami.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Jedlo pripravil: Andrej Takáč, šéfkuchár hotela Patriot v Skalici
Foto: Robert Hüttner pre Pravdu