Presunúť na hlavný obsah

V hlavnej úlohe príloha: Šalát zo špenátu je zdravý i chutný

Recepty

Kto sa chce poistiť, pochutí si na fantastickom šaláte z mladého špenátu s kozím syrom.

Šalát z mladého špenátu s kozím syrom

Suroviny:
- 200 g mladého špenátu
- 240 g kozieho syra (napr. Buche de chavre) na trojuholníčky
- 250 g červenej repy
- 1 PL píniových orieškov
- 100 g húb shitake
- olivový olej Extra virgine
- soľ + čerstvé čierne korenie
- olej z vlašských orechov
- 8 menších plátkov anglickej slaniny

Postup:
Červenú repu umyjeme, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a dáme piecť do rúry pri teplote 160°C asi 50 minút pod alobalom. Len čo je repa mäkká, necháme ju vychladnúť a ošúpeme. Hotovú repu nakrájame na hrubšie plátky. Slaninu dáme do rúry na papier na pečenie piecť asi 5 až 10 minút pri rovnakej teplote ako repu. Huby nakrájame na plátky, sprudka orestujeme na oleji a dochutíme soľou a čiernym korením. Píniové jadierka opečieme tiež v rúre, aby dostali lepšiu vôňu, chuť a farbu. Špenát umyjeme a dochutíme soľou, korením a orechovým olejom. Na špenát postupne dáme všetky ingrediencie a nakoniec pečenú slaninu a pínie.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave
Foto: Robert Hüttner pre Pravdu