Tuniak s feniklovo-hruškovým šalátom - to je pochúťka
Moderní kuchári majú naporúdzi oveľa viac príloh, ako len zemiaky či ryžu. Grilovaný tuniak napríklad skvele chutí s feniklovo-hruškovým šalátom.
Grilovaný tuniak s feniklovo-hruškovým šalátom
Suroviny:
- 600 g žltoplutvého tuniaka
- 200 g hrušky
- 200 g zelených fazuliek
- 200 g feniklu
- 200 g červenej cibule
- 100 g čiernych olív bez kôstky
- 1 PL kapár
- olivový olej Extra Virginie
- biely balsamikový ocot
- soľ + čerstvé čierne korenie
Postup:
Tuniaka osolíme, okoreníme a sprudka opečieme zo všetkých strán na olivovom oleji. Vnútri musí zostať červený. Pri servírovaní tuniaka prekrojíme napoly. Fazuľky, fenikel a cibuľu očistíme a krátko blanžírujeme v osolenej vode. Fenikel s cibuľou nakrájame na menšie kúsky a fazuľky roztrháme pozdĺžne napoly. Hrušku zbavíme jadrovníka a nakrájame na mesiačiky. Všetku zeleninu sprudka orestujeme na oleji, pridáme hrušky, kapary a olivy prekrojené napoly. Osolíme, okoreníme a ľahko zastrekneme balsamikom.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave
Foto: Robert Hüttner pre Pravdu