Presunúť na hlavný obsah

Päť vecí, bez ktorých sa nezaobídete v lacnej kuchyni

Recepty

Navariť za pár eur - to už je v súčasnosti poriadne tvrdý oriešok.

S nasledujúcimi potravinami by sa vám to mohlo podariť. Ktoré potrebujete?

Cesnak
Každému jedlu dodá správny "šmrnc", je zdravý a nepatrí len do klobás. Veľmi dobre sa uplatní aj v receptoch za pár eur.

Hydinové mäso
Nesiahajte vždy po tom najlacnejšom, domáce kurča z voľného výbehu má prednosť. Ani pri ňom sa nemusíte obávať bankrotu.

Cestoviny
Výber je široký, niet však nad domáce výrobky. Urobte si ich ako vaše staré mamy alebo modernejšie pomocou strojčeka.

Zelenina
Mrazenú používajte len vtedy, ak ste si ju sami ukladali do mrazničky z vašej záhradky. Buďte vo výbere v obchode prieberčiví.

Ryby
V slovenskej kuchyni sú stále nedocenené. Aj keď nemáme more, sú už dnes dostupné aj v hypermarketoch.

Text: Varecha, príloha denníka Pravda
Foto: SHUTTERSTOCK