Recept: Šalát s červenou repou a kozím syrom
Prekonajte zábrany a vyskúšajte kozí syr.
Pre 4 osoby potrebujeme:
500 g červenej repy v šupke
250 g mäkkého kozieho syra
200 g rukoly
70 g parmezánu
extra panenský olivový olej
morská soľ
čierne korenie
šťava z 1 citróna
čerstvý tymian
Postup:
Repu varíme v osolenej vode so zväzkom tymianu a celými strúčikmi cesnaku do mäkka asi hodinu. Ešte teplú repu ošúpeme a nakrájame na štvrtky. Pokvapkáme olivovým olejom a balzamikovým octom. Ochutíme soľou a čiernym korením a necháme 30 minút postáť. Pridáme rukolu, kúsky kozieho syra a zľahka premiešame. Položíme na tanier a posypeme strúhaným parmezánom.
Náš tip:
Červená repa obsahuje 90% vody, 7% cukrov a pôsobí v organizme zásadito vďaka vysokému obsahu minerálnych látok (sodík, draslík, vápnik, horčík, rubídium a cézium). Bráni krehkosti a kôrnateniu ciev.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Marcel Ihnačák, šéfkuchár reštaurácie Au cafe
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu