Presunúť na hlavný obsah

Recept: Bravčové vrecko s kapustou

Recepty

Oživte víkendový stôl našim receptom.

Potrebujeme:

 800 g bravčového karé s kosťou
 200 g kyslej kapusty
 150 g strúhaného údeného syra
 150 g oravskej slaniny
 100 g cibule
 40 g kapie
 soľ, korenie
 0,1 l oleja
 vodu na podlievanie

Postup:
Z bravčového karé si nasekáme hrubšie rebierka a urobíme si do nich "kapsy". Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu so slaninou pokrájanou na kocky, pridáme kyslú kapustu, na kocky nakrájanú kapiu, osolíme a okoreníme a necháme vychladnúť. Do vychladnutej zmesi pridáme nastrúhaný údený syr, jemne premiešame. Vychladnutou plnkou naplníme rebierka, zatvoríme pomocou špáradiel, osolíme a okoreníme a dáme piecť. Rebierka počas pečenia podlievame výpekom. Podávame so zemiakmi.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text: Juraj Michalič pre Pravdu
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu