Presunúť na hlavný obsah

Dezerty zo srdca: Horúca čokotortička s orieškovou zmrzlinou

Recepty

Rozmaznávajte svojho Valentína.

Na 6 porcií potrebujeme:

200 g masla
200 g čokolády na varenie
100 g kryštálového cukru
50 g múky
likér Grand marnier
4 vajcia
4 žĺtky

Postup:
Čokoládu rozpustíme s maslom a medzitým ponorným mixérom vymixujeme vajcia, žĺtky, cukor, múku a likér. Rozpustenú hmotu ešte vymixujeme s vaječnou hmotou. Sklenený pohárik vhodný na pečenie vytrieme maslom a nalejeme doň do troch štvrtín hmotu a pečieme v rozohriatej rúre pri 180 stupňoch 6 minút. Vyklopíme a podávame s orieškovou zmrzlinou, ozdobíme malinami.

Náš tip:
Namiesto so zmrzlinou možno čokotortičku podávať aj s vanilkovým krémom.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Dezert pripravil: Michal Pažák, executive chef skupiny Al Dente Group (reštaurácie Prešburh, Al dente a Cantina)
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu