Recept: Čokoládová pena s lesným ovocím
Zanechajte dokonalý dojem, nesmiete zabudnúť na vkusné servírovanie.
Potrebujeme:
Pena z čiernej čokolády:
200 g čokolády
200 g masla
100 g práškového cukru
8 vajec
Pena z bielej čokolády:
240 g bielej čokolády
100 g práškového cukru
0,04l limoncella
300 g smotany na šľahanie
Postup:
Pena z bielej čokolády: Na pare rozpustíme cukor, maslo a čokoládu, potom postupne pridávame žĺtky, aby sa neuvarili v hmote. Keď je hmota chladná, vmiešame do nej sneh z 8 bielkov. Hneď do polovice naplníme pohárik a necháme stuhnúť v chladničke.
Pena z bielej čokolády: Bielu čokoládu rozpustíme s cukrom a necháme trochu vychladnúť, ale nesmie stuhnúť. Vmiešame vyšľahanú smotanu, prilejeme trochu limoncella a nanesieme na stuhnutú penu z čiernej čokolády.
Servírujeme s lesným ovocím.
Náš tip:
Čokoládová pena nemusí byť kombináciou dvoch druhov čokolád, skvelá bude aj jednodruhová čokoládová pena podávaná s horúcim lesným ovocím.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Dezert pripravil: Michal Pažák, executive chef skupiny Al Dente Group (reštaurácie Prešburh, Al dente a Cantina)
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu