Domáce dobroty lákajú: Skúste hubovú polievku
Niet nad tradičné domáce chute a vône. Láka vás voňavá hubová polievka? Takto si ju môžete pripraviť...
Hubová polievka s krúpami a zemiakmi
Suroviny:
- 100 g čerstvých alebo 10 g sušených húb
- 1 cibuľa
- 30 g masti
- 1 PL čerstvej zelerovej vňate posekanej nadrobno
- 30 g hladkej múky
- soľ
- 4 PL krúp
- 1 l riedkeho vývaru z kostí
- 2 zemiaky
- 2,5 dl kyslej smotany
Postup:
Čerstvé huby očistíme a pokrájame, sušené huby vopred namočíme do studenej vody. Cibuľu pokrájanú nadrobno speníme v rozohriatej masti, pridáme zelerovú vňať posekanú nadrobno, premiešame, poprášime hladkou múkou a opražíme. Potom osolíme, pridáme premyté krúpy, zalejeme riedkym vývarom z kostí a varíme 15 minút. Nakoniec pridáme očistené zemiaky pokrájané na malé kocky a dovaríme. Hotovú polievku ochutíme kyslou smotanou.
Náš tip: Krúpy sú biologicky hodnotnejšie ako napríklad ryža. Obsahujú viac bielkovín aj tuku. Pre svoju neutrálnu chuť slúžia na prípravu sladkých aj slaných pokrmov.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín
Pravdy
Jedlo pripravila: Mária Jergušová, šéfkuchárka Beer
Palace v Bratislave
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu