Presunúť na hlavný obsah

Domáce dobroty lákajú: Skúste hubovú polievku

Recepty

Niet nad tradičné domáce chute a vône. Láka vás voňavá hubová polievka? Takto si ju môžete pripraviť...

Hubová polievka s krúpami a zemiakmi

Suroviny:
- 100 g čerstvých alebo 10 g sušených húb
- 1 cibuľa
- 30 g masti
- 1 PL čerstvej zelerovej vňate posekanej nadrobno
- 30 g hladkej múky
- soľ
- 4 PL krúp
- 1 l riedkeho vývaru z kostí
- 2 zemiaky
- 2,5 dl kyslej smotany

Postup:
Čerstvé huby očistíme a pokrájame, sušené huby vopred namočíme do studenej vody. Cibuľu pokrájanú nadrobno speníme v rozohriatej masti, pridáme zelerovú vňať posekanú nadrobno, premiešame, poprášime hladkou múkou a opražíme. Potom osolíme, pridáme premyté krúpy, zalejeme riedkym vývarom z kostí a varíme 15 minút. Nakoniec pridáme očistené zemiaky pokrájané na malé kocky a dovaríme. Hotovú polievku ochutíme kyslou smotanou.

Náš tip: Krúpy sú biologicky hodnotnejšie ako napríklad ryža. Obsahujú viac bielkovín aj tuku. Pre svoju neutrálnu chuť slúžia na prípravu sladkých aj slaných pokrmov.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Jedlo pripravila: Mária Jergušová, šéfkuchárka Beer Palace v Bratislave
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu