Zabíjačkové kombo! Mäsožravci, to si pochutnáte...
Niektoré dámy tvrdia, že zabíjačkové pochúťky im nič nehovoria. Ak patríte do druhej skupiny alebo chcete potešiť "mäsožravého" partnera, tento recept je stvorený pre vás.
Kombo
Suroviny:
- údené práterské koleno
- pečené klobásy
- krvavnice
- jaternice
- kyslá kapusta
- varený hovädzí jazyk
- kyslá zelenina
- huspenina
- nakladaný hermelín
- tlačenka
- oškvarky
Postup:
Skvelá hostina bez dodatočného varenia - na stôl naservírujeme lahôdky studenej kuchyne, medzi ktorými nesmie chýbať údené koleno a zabíjačkové pochúťky: klobásy, krvavnice a jaternice, varený hovädzí jazyk, huspenina, tlačenka, oškvarky. Mäsové dobroty doplní nakladaný hermelín a kyslá kapusta.
Náš tip: V kyslej kapuste zostáva až 50 percent pôvodného množstva vitamínu C, navyše kysnutím sa stáva stráviteľnejšou aj kapustová vláknina. Kyslá kapusta je veľmi kvalitná biologická konzerva, ktorá je organizmu mimoriadne prospešná.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Jedlo pripravila: Mária Jergušová, šéfkuchárka Beer Palace v Bratislave
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu