Presunúť na hlavný obsah

Päť vecí, bez ktorých sa nezaobídete pri varení gulášu

Recepty

Správna gazdiná musí vedieť uvariť guláš. Nepodaril sa vám na prvý raz? Nevadí! Skúste to znovu. A nezabudnite, bez čoho sa správny guláš nezaobídete.

Mäso

Na guláš sa najviac hodí hovädzia nožina - glejovka. Hoci patrí k lacnejším druhom mäsa, je v guláši mimoriadne chutná.

Cibuľa
Bez nej si varenie guláša ťažko predstaviť. Je jeho základom, platí pravidlo, že množstvo cibule by malo byť rovnaké ako mäsa.

Červená mletá paprika
Okrem soli je základným ochucovadlom guláša. Dodá mu nielen chuť, ale aj farbu. Pri výbere buďte starostliví, pri varení dajte pozor, aby ste papriku nepripálili.

Čerstvý chlieb
Voňavý chrumkavý chlebík je asi najlepšou prílohou k pikantnému rozvoniavajúcemu gulášu.

Víno
Nie je nevyhnutnou súčasťou guláša, ale určite zlepší jeho chuť. Dajte prednosť kvalite pri varení aj pri zapíjaní gulášovej dobroty.

Text: Varecha, príloha denníka Pravda
Foto: SHUTTERSTOCK