Presunúť na hlavný obsah

Recept: Srnčí chrbát s pečenou zeleninou so zelerovým pyré

Recepty

Lahodná divina vynikne v kombinácii s exotickým ovocím, či netradičnými zeleninovými prílohami.

Pre 4 osoby potrebujeme:

600 g srnčieho chrbta
soľ
korenie
1 dl oleja
300 g mrkvy
300 g cukiny
500 g zeleru
2 dl smotany na varenie
soľ do pyré
vetvička rozmarínu
korenie na grilovanú zeleninu
čerstvý tymian
šalát na dekoráciu
troška olivového oleja

Postup:
Srnčí chrbát odblaníme, osolíme, okoreníme, pridáme olej a necháme vcelku odstáť aspoň 24 hodín. Rúru rozohrejeme na 80 až 85 stupňov, srnčí chrbát položíme na plech a pečieme asi 30 minút - závisí od hrúbky mäsa. Po upečení vytiahneme a sprudka opečieme na rozpálenej panvici, aby chytil peknú opečenú kôrku.

Zelenina: Mrkvu a cukinu pozdĺžne nakrájame na tenké plátky, ochutíme korením na grilovanú zeleninu, tymianom, zeleninu poprekladáme na seba, potrieme maslom a olivovým olejom a upečieme do mäkka. Po upečení servírujeme.

Zelerové pyré: Zeler očistíme, nakrájame na kocky, osolíme, podlejeme smotanou, pridáme vetvičku rozmarínu a varíme do mäkka. Po uvarení dáme do vysokej nádoby a rozmixujeme do hladka. Dochutíme.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Náš tip:
Srnčie mäso by bolo hriech piecť dlho.

Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Branislav Križan, šéfkuchár reštaurácie hotela Matyšák v Bratislave
Foto: Marek Velček pre Pravdu