Recept týždňa: Pstruh na izraelský spôsob plnený citrónmi a pomarančmi
Aj rybám pristane ovocie.
Pre 4 osoby potrebujeme:
4 celé pstruhy
2 citróny
1 pomaranč
čerstvý tymian, rozmarín, mäta, petržlenová vňať
soľ, čierne korenie
olivový olej
Postup:
1. Pstruhy opláchneme v studenej vode, osušíme, osolíme, posypeme čiernym korením a pokvapkáme čerstvou citrónovou šťavou. Necháme odležať hodinu v chladničke.
2. Pstruhy pozdĺžne prerežeme. Citróny aj pomaranč nakrájame na tenké plátky. Vnútro pstruha potrieme olivovým olejom, obložíme čerstvým tymianom, rozmarínom a mätou a naplníme 3 - 4 plátkami citróna a pomaranča.
3. Pripravené ryby grilujeme asi 10 minút na každej strane.
4. Upečené pstruhy podávame posypané čerstvou petržlenovou vňaťou, ako príloha sa hodí kuskus.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Jakub Prokeš pre Pravdu
Jedlo pripravil: Štefan Gyurász, šéfkuchár reštaurácie Hrad v Bratislave
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu