Presunúť na hlavný obsah

Recept týždňa: Pstruh na izraelský spôsob plnený citrónmi a pomarančmi

Recepty

Aj rybám pristane ovocie.

Pre 4 osoby potrebujeme:

4 celé pstruhy
2 citróny
1 pomaranč
čerstvý tymian, rozmarín, mäta, petržlenová vňať
soľ, čierne korenie
olivový olej

Postup:
1. Pstruhy opláchneme v studenej vode, osušíme, osolíme, posypeme čiernym korením a pokvapkáme čerstvou citrónovou šťavou. Necháme odležať hodinu v chladničke.
2. Pstruhy pozdĺžne prerežeme. Citróny aj pomaranč nakrájame na tenké plátky. Vnútro pstruha potrieme olivovým olejom, obložíme čerstvým tymianom, rozmarínom a mätou a naplníme 3 - 4 plátkami citróna a pomaranča.
3. Pripravené ryby grilujeme asi 10 minút na každej strane.
4. Upečené pstruhy podávame posypané čerstvou petržlenovou vňaťou, ako príloha sa hodí kuskus.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text: Jakub Prokeš pre Pravdu
Jedlo pripravil: Štefan Gyurász, šéfkuchár reštaurácie Hrad v Bratislave
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu