Ktoré potraviny by sa na tanieri mali objavovať najčastejšie?
Jedzte tak, aby ste si telo nezanášali škodlivinami.
Detoxikujte sa a pritom chudnite! Kto chce byť štíhly, musí myslieť na to, po akých potravinách siahne. Telu by nemali škodiť, čiže by ho nemali zanášať škodlivinami. Na druhej strane telo treba zasýtiť, aby ste mali dostatok energie. Mastné potraviny či také, ktoré organizmus prekyslia, z jedálnička rozhodne vynechajte.
Tieto potraviny by sa na vašom tanieri mali objavovať čo najčastejšie, aby bolo vaše telo zásobené množstvom vitamínov a minerálnych látok.
Zelenina: cesnak, uhorka, artičok, cibuľa, červená repa, kapusta, strukoviny, rajčiny, špargľa, karfiol
Ovocie: granátové jablko, liči, jablko, brusnice, čučoriedky, černice, avokádo
Koreniny: kari, paprika, čili, horčica, škorica
Bylinky: oregano, koriander, bazalka, petržlen, citrónová tráva, rozmarín
Orechy: všetky druhy orechov
Čaje: zelený čaj, biely čaj
Ryby: tuniak, makrela, sardinky, pstruh, losos
Sladkosti: čokoláda s obsahom kakaa minimálne 70 percent
Určite obmedzte: fritované a vyprážané jedlá, plnotučné mliečne výrobky, tučné syry, údené mäsové výrobky, keksy, čipsy, zákusky
Text: -bn- pre oŽene.sk
Foto: Shutterstock