Hotová lahoda pre vášho chlapa! Pečená krkovička na cesnaku
Na chutnej krkovičke si pochutí najmä vaša mužská polovička. Pripravte mu ju na cesnaku.
Pečená krkovička na cesnaku
Suroviny:
- 720 g bravčovej krkovičky
- 400 g cibule
- cesnak
- 200 g krúp
- 60 g listového špenátu
- olej
- biele korenie
- soľ
- bobkový list
Postup:
Bravčovú krkovičku zviažeme špagátom. Opečieme na panvici dozlatista. Osolíme a potom upečieme v rúre pri teplote 160 °C do mäkka s cibuľou nakrájanou na hrubé plátky. Ku koncu pečenia pridáme cesnak. Deň vopred namočené krúpy uvaríme domäkka. Uvarené potom premiešame s výpekom z mäsa spolu s upečenou cibuľou a čerstvým listovým špenátom.
Náš tip: Najväčšie krúpy treba pred prípravou namočiť do studenej vody a potom variť pol hodiny, bez namočenia trvá varenie asi jednu hodinu.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Jedlo pripravila: Vojtech Artz, šéfkuchár spoločnosti Metro
Foto: archív Vojtecha Artza