Presunúť na hlavný obsah

Hotová lahoda pre vášho chlapa! Pečená krkovička na cesnaku

Recepty

Na chutnej krkovičke si pochutí najmä vaša mužská polovička. Pripravte mu ju na cesnaku.

Pečená krkovička na cesnaku

Suroviny:
- 720 g bravčovej krkovičky
- 400 g cibule
- cesnak
- 200 g krúp
- 60 g listového špenátu
- olej
- biele korenie
- soľ
- bobkový list

Postup:
Bravčovú krkovičku zviažeme špagátom. Opečieme na panvici dozlatista. Osolíme a potom upečieme v rúre pri teplote 160 °C do mäkka s cibuľou nakrájanou na hrubé plátky. Ku koncu pečenia pridáme cesnak. Deň vopred namočené krúpy uvaríme domäkka. Uvarené potom premiešame s výpekom z mäsa spolu s upečenou cibuľou a čerstvým listovým špenátom.

Náš tip: Najväčšie krúpy treba pred prípravou namočiť do studenej vody a potom variť pol hodiny, bez namočenia trvá varenie asi jednu hodinu.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Jedlo pripravila: Vojtech Artz, šéfkuchár spoločnosti Metro
Foto: archív Vojtecha Artza