Presunúť na hlavný obsah

Recept: Slávnostná fazuľová torta

Recepty

Z fazule sa dajú vytvoriť aj chutné dezerty.

Potrebujeme: 

200 g uvarenej a pretretej bielej fazule
5 vajec
180 g práškového cukru
1 vanilkový cukor
100 g zomletých vlašských orechov
rum

Plnka
3 dl mlieka
30 g hrubej múky
150 g práškového cukru
1 vanilkový cukor
100 g pretretej fazule
200 g masla
rum

Postup:
Žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom vymiešame do peny, pridáme vychladenú pretretú fazuľu a zamiešame. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a spolu s orechmi ho primiešame k žĺtkom. Cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pomaly pečieme. Upečenú a vychladnutú tortu prekrojíme napoly, pokvapkáme rumom, natrieme plnkou a spojíme. Povrch a boky natrieme plnkou a ozdobíme šľahačkou a orechmi. Plnka: V mlieku rozmiešame cukor, múku, vanilkový cukor a uvaríme hustú kašu. Necháme ju vychladnúť. Maslo vymiešame s pretretou fazuľou, rumom a po malých množstvách pridávame vychladnutú kašu.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Tortu piekla: Zdenka Mlynarčíková, šéfkuchárka hotela Amália v Novej Lesnej
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu