Paprikové lodičky plnené bielou fazuľou
Nezabúdajme na potraviny, ktoré sú nám blízke.
Potrebujeme:
200 g uvarenej malej bielej fazule
250 g uvarených zemiakov v šupke
2 ošúpané, nastrúhané jablká
2 kyslé uhorky
50 g tvrdého syra
citrónová šťava
4 lyžice kyslej smotany
1 cibuľa
soľ, lyžička kryštálového cukru, mleté čierne korenie
čerstvá paprika mix (červená, žltá, zelená)
Postup:
Uvarenú fazuľu zmiešame so zemiakmi, ktoré sme si nakrájali na kocky. Pridáme nastrúhané jablká, nastrúhanú kyslú uhorku, nastrúhaný syr, cibuľu nasekanú najemno, dochutíme citrónovou šťavou a kyslou smotanou. Farebnú papriku narežeme na lodičky, pokvapkáme olejom a opečieme na grile alebo v rúre. Po zmäknutí naplníme fazuľovou zmesou. Podávame s bielym chlebom alebo bagetou.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Juraj Michalič pre Pravdu
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu