Presunúť na hlavný obsah

Krehké bravčové kotlety - pochutnajte si na jednoduchosti

Recepty

Zdá sa vám, že doma práve nemáte žiadne inšpirujúce suroviny? Aj z jednoduchých ingrediencií sa dá vyčarovať chutné jedlo.

Krehké bravčové kotlety

Suroviny:
- 4 bravčové kotlety
- 4 PL majonézy
- 2 cibule
- korenie
- soľ
- nastrúhaný parmezán na posypanie

Postup:
Kotlety dôkladne naklepeme, osolíme, okoreníme a potom posypeme kolieskami nakrájanej cibule. Potom potrieme mäso a cibuľu majonézou a posypeme nastrúhaným parmezánom. Takto pripravené mäso pečieme vo vopred rozohriatej rúre na 190 - 200 °C  asi 25 minút dozlatista.

Náš tip: Cibuľa je zelenina, korenie aj liek. Je veľmi zdravá, zvlášť ak sa je surová. Má pozitívne účinky v prevencii rakoviny, srdcových ochorení aj bežného nachladnutia.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Recepty a foto: HELLMANN´S