Večera pre nečakanú návštevu? Zapečená ciabatta
Aj vás prekvapila uprostred týždňa nečakaná návšteva kamarátok? Či sestry s rodinou? Ak nemáte doma žiadne pohostenie, nezúfajte - zapečené pečivo je ľahký pomocník.
Zapečená ciabatta
Suroviny:
- 1 ciabatta
- 100 g nivy
- 1 stredne veľká hruška
- 8 plátkov chudej slaniny
- hrsť vlašských orechov
- 3 PL tatárskej omáčky
- 1 PL medu
- posekaná pažítka
Postup:
Pečivo rozrežeme na 4 plátky a opečieme v rúre nasucho. Z tatárskej omáčky, medu a pažítky pripravíme dresing, ktorým potrieme pečivo, rozložíme plátky nivy, slaniny a dáme zapiecť na 180 ° C, aby sa syr roztiekol a slanina zosklovatela. Hrušku nakrájame na tenké plátky a ozdobíme ňou jednotlivé porcie, ktoré posypeme orechmi.
Náš tip: Okrem ciabatty sa dá použiť aj staršie pečivo. Pozdĺžne rozrezané rožky alebo toastový chlieb, dokonca aj starší rascový chlieb chutia v tejto kombinácii excelentne.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Recepty a foto: HELLMANN´S