Šťavnaté kuracie plátky - mňam, to je jednoduchá dobrota!
Aj začínajúca kuchárka zvládne spracovať kuracie rezne týmto jednoduchým spôsobom.
Šťavnaté kuracie plátky
Suroviny:
- 500 g kuracích pŕs
- korenie
- soľ
- 4 PL tatárskej omáčky
- 2 strúčiky cesnaku
- hladká múka na obalenie kuracích pŕs
- 4 PL oleja na vyprážanie
Postup:
Kuracie prsia nakrájame na 2 cm hrubé plátky, osolíme a okoreníme. Mäso premiešame s tatárskou omáčkou a prelisovaným cesnakom. Plátky kuracích pŕs potom zľahka obalíme z oboch strán v múke, rozohrejeme panvicu s olejom a plátky osmažíme z oboch strán dozlatista.
Náš tip:
Ak mäso premiešané s omáčkou a cesnakom pred obalením a smažením odložíme na 30 minút do chladničky, bude krehkejšie a šťavnatejšie.