Slávnostne a rýchlo - pripravte si lososa
Novú dimenziu a chuť dodá jedlám tatárska omáčka či majonéza. Aj losos zapečený s krémom z tatárskej vás môže príjemne prekvapiť.
Gratinovaný losos
Suroviny:
- 4 filety lososa po 150 g
- 200 g kukuričných lupienkov
- 4 plátky toastového chleba
- 4 PL tatárskej omáčky
- 1 PL plnotučnej horčice
- parmezán
- vňaťový petržlen
- soľ
- korenie
Postup:
Lososa ochutíme soľou a korením. Plech vystelieme papierom na pečenie a položíme naň lososa. Všetky suroviny spolu zmixujeme v mixéri do hladkej hmoty. Túto zmes nanesieme na jednotlivé porcie ryby a dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 180 °C asi na 12 minút. Môžeme podávať so zeleninovým šalátom.
Náš tip:
Lososa možno nahradiť akýmkoľvek filé z bielych rýb (treska, pstruh). Ak doma nemáme kukuričné lupienky, pridáme do zmesi, ktorá sa nanáša na rybu, kúsky pečiva navyše.