Päť vecí, ktoré nesmú chýbať pri rakúskej kuchyni!
Hoci Rakúsko so Slovenskom susedí, mnoho pochúťok z jeho kuchyne zostáva pre Slovákov nepoznaných.
Pokiaľ to plánujete zmeniť a vrhnúť sa na testovanie rakúskych receptov, môžeme vám to len vrelo odporučiť. Do pozornosti tiež dávame prílohu denníka Pravda, magazín Varecha, ktorého ostatné vydanie obsahuje niekoľko receptov z rakúskej kuchyne. A pridávame zoznam vecí, ktoré určite budete potrebovať.
Teľací rezeň
Pravý "Wienerschnitzel" musí byť z teľaciny. Natenko rozklepaný, veľkosťou na celý tanier.
Múka
Na rôzne druhy knedieľ sú Rakúšania majstri. A bez múky si ich pripraviť nedokážete. Dbajte na kvalitu, oplatí sa to.
Marhuľový džem
Do pravej sacherovej torty iný ani nemôžete pridávať. Uplatní sa však aj v ďalších múčnikoch.
Koreňová zelenina
Mrkva, petržlen, zeler... Receptov, ktorých sú súčasťou, je v alpskej republike neúrekom. Od polievok až po hlavné chody. Najlepšie sú, samozrejme, čerstvé rovno zo záhonu.
Rakúske víno
V krajine našich susedov sú vychýrené vinárske oblasti, len si vybrať ten správny mok k správnemu jedlu.
Text: Varecha, príloha denníka Pravda
Foto: SHUTTERSTOCK