Škola varenia: Ako si pripraviť cisársky trhanec
Tradičná rakúska pochúťka - cisársky trhanec je skvelým dezertom. Návštevu ním určite očaríte. A takto si ho pripravíte.
Cisársky trhanec - Kaiserschmarrn
Suroviny:
- 3 vajcia
- 350 g hladkej múky
- 500 ml mlieka 3,5 %
- 100 g kryštálového cukru
- 50 g masla
- 30 g hrozienok
- 5 cl rumu
- 150 g sliviek (mrazených)
- 2 dl červeného vína
Postup:
Krok 1. Bielky oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme z nich sneh. Žĺtky spojíme s mliekom a múkou a do zmesi postupne zľahka vmiešavame vyšľahané bielky.
Krok 2. Na panvici roztopíme cukor, pridáme maslo a vylejeme hmotu, na miernom plameni 2 - 3 minúty necháme opiecť. Pridáme hrozienka marinované v rume, rozdelíme cesto na "trhance" a obrátime. Necháme opiecť ďalšie 3 - 4 minúty. Hotové posypeme práškovým cukrom.
Krok 3. Slivkové ragú: na skaramelizovaný cukor nalejeme červené víno, zredukujeme, pridáme zmrazené slivky a odstavíme.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravil: Juraj Michalič pre Pravdu
Jedlo pripravil: Andrej Bruna, šéfkuchár spoločnosti Sharkam VIP Catering
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu