Šesť jedál denne vás udrží vo forme
Ak budete jedlo prijímať pravidelne a premyslene, pomôžete svojmu zdraviu aj postave. Vyskúšajte náš tip!
Raňajky na dvakrát
Čo by ste si rozhodne mali ráno dopriať je čerstvé ovocie. Siahnite po banáne, jablku, kivi, k tomu vhodne skombinujte napríklad slnečnicové semienka. Takáto ranná bomba postaví organizmus na nohy a zabezpečí mu dostatok vitamínov, bielkovín aj stopových prvkov na dobrý štart.
O hodinu neskôr sa zrejme prihlási o slovo hlad a pre vás tak prišiel čas druhých raňajok. Celozrnný chlieb so syrom a množstvom zeleniny je vaša voľba. Dovolená je aj káva alebo čaj.
Desiata alebo olovrant: Hlad zažeňte orieškami alebo sušeným ovocím. Absolútne zakázané sú keksíky, koláče, slané pečivo, čipsy. Zákaz majú aj sladené limonády.
Obed: Môžete si dopriať chudé mäso s jednou prílohou, tanier obložte zeleninou. Celozrnná ryža, zemiaky, cestoviny s chudým mäsom, rybou alebo syrom tofu.
Večera: Pripravte si studenú misu: uvarené vajce, syr - tofu, celozrnná bageta. Môžete vyskúšať aj pomazánku z avokáda. Iba vydlabte zrelú dužinu, ochuťte ju citrónovou šťavou, korením a soľou, naprite na bagetu.
Alebo vyskúšajte: Zemiak pečený s bylinkami a cottage syrom.
Recept: 1 veľký zemiak 15 minút varte, potom ho posypte bylinkami, zabalte do alobalu a pečte v rúre ďalších 15 minút. Vydlabte vnútro, osoľte a naplňte cottage syrom.
Text: -bn- pre oŽene.sk
Foto: Shutterstock