Presunúť na hlavný obsah

Recept: Bravčová roláda so špenátom

Recepty

Nebojte sa mäso rolovať a plniť.

Potrebujeme:

2 000 g bravčového bôčika
500 g špenátu
100 g cibule
30 g cesnaku
20 g soli
20 g korenia

Postup:
Bôčik vykostíme, osolíme, okoreníme, rozložíme a natrieme po celej ploche špenátovou plnkou (na oleji orestujeme najemno nasekanú cibuľu, cesnak, špenát a necháme vychladnúť). Zrolujeme do rolky a pevne obmotáme motúzikom, aby plnka pri pečení nevytiekla. Vložíme do hlbšieho plechu, podlejeme vodou a posypeme rascu; môžeme použiť aj vývar. Roládu pečieme pri 200 oC asi 10 minút, potom teplotu znížime na 180 stupňov a pečieme asi 35 minút. Počas pečenia obraciame a podlievame výpekom, odstránime motúzik a nakrájame na plátky.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text: Juraj Michalič pre Pravdu
Jedlo pripravil: Adrián Vitáloš, šéfkuchár hotela Grand v Trenčíne
Foto: Robert Hüttner pre Pravdu