Živánska pochúťka chutí z grilu aj rúry. Prsty si oblížete
Jarné počasie láka k prvým grilovačkám. Na živánskej si pochutíte, keď bude priamo z grilu, ale pokojne ju môžete púočas daždivého víkendu pripraviť aj v rúre.
Živánska pochúťka
Suroviny:
- 800 g bravčovej panenky
- 80 g údenej klobásy
- 80 g údenej slaniny
- 120 g zelenej papriky
- 140 g bielej cibule
- 40 g konzervovaných lúpaných paradajok
- rozmarín
- 800 g zemiakov
- 100 g oleja
- soľ
- čierne korenie mleté
Postup:
Uvarené zemiaky v šupe nakrájame, opečieme na oleji, dochutíme soľou a nasekaným rozmarínom. Na slanine a klobáse speníme cibuľu, pridáme lúpané paradajky, na rezance nakrájanú papriku, povaríme a dochutíme soľou. Panenku nakrájame na medailóniky, osolíme a okoreníme. Mäso opečieme na panvici z oboch strán tak, aby vnútri zostalo ružové. Medailóniky servírujeme poukladané na omáčke a s rozmarínovými zemiakmi.
Náš tip: Môžeme dochutiť feferónkami alebo čili papričkou.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Peter Šutta z vinárne Bakchus v Bratislave
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu