Presunúť na hlavný obsah

Murgh Makhani - za tajomným názvom sa skrýva lahodná polievka

Recepty

Máte chuť na výdatnú mäsovú polievku, ktorá zasýti aj bez ďalšieho chodu - skúste tento "indický" recept.

Murgh Makhani

Suroviny:
- 800 g rajčinového pretlaku
- soľ
- 100 g šľahačky 30 %
- 440 g bielej cibule
- 60 g kešu orechov
- 80 g masla
- 5 g indického korenia Kashori Merhi
- 12 g koriandrových semien
- 2 g korenia Garam Masala
- 60 g oleja
- 25 g ďumbiera
- 20 g cesnaku
- 10 g korenia Kasmiri Mirch
- 1 kg kuracích stehien bez kosti
- 160 g červenej cibule
- 300 g bieleho jogurtu

Postup:
Mäso nakrájame na kocky a marinujeme v jogurte s nasekanými kešu orechmi, soľou a indickými koreniami asi hodinu. Červenú cibuľu nakrájame na kolieska a necháme odmočiť vo vode asi hodinu. Pokrájaný cesnak a ďumbier speníme na oleji, pridáme rajčinový pretlak, bielu cibuľu nakrájanú na väčšie kusy a zalejeme vodou. Omáčku po uvarení rozmixujeme, osolíme a okoreníme. Mäso pečieme v rúre, kým nie je hotové - asi 30 minút. Upečené mäso vložíme do servírovacej nádoby, zalejeme omáčkou, ozdobíme šľahačkou a maslom na zjemnenie.

Náš tip:  Servírujeme s tradičným indickým chlebom Parantha alebo Naan a s červenou cibuľou.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Peter Šutta z vinárne Bakchus v Bratislave
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu