Trochu netradične: Vajíčka v lístkovom župane
Dobroty z vajíčok môžu priniesť do vašej kuchyne svieži vietor. Kto povedal, že vajíčka sú len na omeletu a praženicu...
Vajíčka v lístkovom župane
Suroviny:
- 12 - 16 vajec
- 400 g lístkového cesta
- 125 g masla
- 400 g paradajok
- 200 g smotany
- 200 g oštiepka
- soľ, čierne mleté korenie
- 50 g cesnaku
Postup:
Rozvaľkané lístkové cesto nakrájame na štvorce s veľkosťou asi 10 cm. Do cesta zabalíme vajíčko uvarené na hniličku. Zavinieme, potrieme maslom a žĺtkom a pečieme 12 minút pri teplote 180 stupňov. Z čerstvých paradajok, šľahačkovej smotany a cesnaku pripravíme masu, ktorú rozmixujeme a vyšľaháme na penu. Osolíme, okoreníme a dochutíme pretlačeným cesnakom. Upečené vajíčka posypeme nastrúhaným oštiepkom alebo preložíme plátkami opečeného oštiepka.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravil: Juraj Michalič pre Pravdu
Jedlo pripravil: Karol Sklenár, šéfkuchár penziónu Energetik v Demänovskej Doline
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu