Presunúť na hlavný obsah

Recept: Špenát pod čiapočkou. A vitamíny do tela

Recepty

Je čas na jarné menu. Taký špenát patrí k najhodnotnejším druhom zeleniny.

Príprava: 35 minút

Náročnosť: pre začiatočníkov

Potrebujeme:
300 g mrazeného špenátu
1 cibuľa
100 g slaniny
10 g masla
muškátový oriešok
250 g tvarohu
2 vajíčka
30 g strúhaného parmezánu
1 PL nasekanej petržlenovej vňate
soľ
mleté čierne korenie
bylinky na posypanie

Postup:
Špenát necháme rozmraziť a uvoľnenú tekutinu vytlačíme cez sitko. Cibuľu a slaninu nakrájame na kúsky, pridáme maslo, dáme do nádoby s plným dnom a prikryté pripravujeme v parnej rúre asi 4 minúty. Pridáme špenát, ochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom a ďalej pripravujeme asi 5 minút. Medzitým zmiešame tvaroh, vajíčka a parmezán, petržlenovú vňať, soľ a korenie. Zmes rozložíme na špenát a dusíme ďalších 5 minút. Pred podávaním dozdobíme bylinkami.

Náš tip:
Špenát patrí k najhodnotnejším druhom zeleniny, lebo obsahuje dosť vitamínov (A, C, skupina B, stopy E a K), tiež železo a vápnik.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Recepty a foto: MIELE