Tlačenka aj počas veľkonočného pôstu? Takto znie recept!
V predveľkonočný týždeň sme pre vás pripravili zbierku receptov na jedlá, ktoré môžu ozdobiť vaše sviatočné menu. Začíname "na slano".
Veľkonočná vaječná tlačenka
Suroviny:
Na zmes:
- 1 sterilizovaná zelenina v sladkokyslom náleve
- 3 zarovnané PL želatíny v prášku alebo 3 plátky želatíny
- 75 ml nálevu po odkvapkaní zeleniny
- 4 natvrdo uvarené vajcia
- 1 menšia cibuľa
- 250 ml tatárskej omáčky
- 1 zarovnaná KL soli
- 1/2 KL čierneho korenia
- 1 PL octu
Postup:
Zeleninu necháme na sitku dobre odkvapkať. Želatínu necháme podľa návodu na obale napučať v 75 ml nálevu zo zeleniny. Zeleninu spolu s vajcami a cibuľou nakrájame na veľmi malé kúsky. Zmiešame s tatárskou omáčkou, osolíme a okoreníme. Pridáme napučanú želatínu a dochutíme octom. Tekutú zmes nalejeme do formy vyloženej potravinárskou fóliou a necháme v chladničke minimálne 3 hodiny, najlepšie cez noc, stuhnúť. Stuhnutú tlačenku vyklopíme, stiahneme fóliu a krájame.
Náš tip: Podávame s čerstvým chlebom alebo pečivom.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Recepty a foto: Dr. Oetker