Presunúť na hlavný obsah

Sladké jarné chlebíčky - pre návštevu aj rodinku k raňajkám

Recepty

Jarné chlebíčky sú chutným "polodezertom". Môžete ho servírovať návšteve, ale aj rodinke pri raňajkách.

Sladké jarné chlebíčky

Biskupský chlebíček
- 1 balenie zmesi na bábovku
- 350 ml vody
- 120 ml oleja (12 PL)
- 25 g lieskových orieškov
- 25 g kandizovaného ovocia
- 50 g hrozienok
- 1 KL rumovej arómy

Kakaovo-kokosový chlebíček
- 1 balenie zmesi na bábovku
- 350 ml vody
- 120 ml oleja (12 PL)
- 50 g kokosu
- 1 zarovnaná PL kakaa
- 2 PL mlieka

Postup:
Biskupský chlebíček: Zmes na bábovku v mise vareškou ručne zmiešame s vodou, olejom, nasekanými orieškami, kandizovaným ovocím, hrozienkami a arómou. Cesto prelejeme do nádoby v pekárni na chlieb. Zvolíme príslušný program pečenia a chlebíček upečieme.
Kakaovo-kokosový chlebíček: Zmes na bábovku v mise vareškou ručne zmiešame s vodou, olejom, kokosom a 2/3 cesta prelejeme do nádoby v pekárni na chlieb. Zvyšnú 1/3 cesta zafarbíme preosiatym kakaom zmiešaným s mliekom a nalejeme na svetlé cesto. Pomocou vidličky špirálovito pretiahneme obe vrstvy, aby vzniklo mramorovanie. Zvolíme príslušný program pečenia a chlebíček upečieme.

Náš tip: Oba chlebíčky jednoducho pripravíme pomocou domácej pekárne na chlieb.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Recepty a foto: Dr. Oetker