Sladké jarné chlebíčky - pre návštevu aj rodinku k raňajkám
Jarné chlebíčky sú chutným "polodezertom". Môžete ho servírovať návšteve, ale aj rodinke pri raňajkách.
Sladké jarné chlebíčky
Biskupský chlebíček
- 1 balenie zmesi na bábovku
- 350 ml vody
- 120 ml oleja (12 PL)
- 25 g lieskových orieškov
- 25 g kandizovaného ovocia
- 50 g hrozienok
- 1 KL rumovej arómy
Kakaovo-kokosový chlebíček
- 1 balenie zmesi na bábovku
- 350 ml vody
- 120 ml oleja (12 PL)
- 50 g kokosu
- 1 zarovnaná PL kakaa
- 2 PL mlieka
Postup:
Biskupský chlebíček: Zmes na bábovku v mise vareškou ručne zmiešame s vodou, olejom, nasekanými orieškami, kandizovaným ovocím, hrozienkami a arómou. Cesto prelejeme do nádoby v pekárni na chlieb. Zvolíme príslušný program pečenia a chlebíček upečieme.
Kakaovo-kokosový chlebíček: Zmes na bábovku v mise vareškou ručne zmiešame s vodou, olejom, kokosom a 2/3 cesta prelejeme do nádoby v pekárni na chlieb. Zvyšnú 1/3 cesta zafarbíme preosiatym kakaom zmiešaným s mliekom a nalejeme na svetlé cesto. Pomocou vidličky špirálovito pretiahneme obe vrstvy, aby vzniklo mramorovanie. Zvolíme príslušný program pečenia a chlebíček upečieme.
Náš tip: Oba chlebíčky jednoducho pripravíme pomocou domácej pekárne na chlieb.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text
pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Recepty a
foto: Dr. Oetker