Škola varenia: Pripravte si syrovú hrudku s bylinkami
Nakrájané plátky syrovej hrudky s bylinkami určite potešia nejedného šibača. Ako si ju pripravíte? Celkom jednoducho.
Syrová hrudka s bylinkami
Suroviny:
- 1 l mlieka
- 10 vajec
- soľ, celé čierne korenie, nové korenie, tymian, rozmarín, petržlenová vňať
Postup:
Krok 1. Do hrnca nalejeme mlieko, pridáme soľ, nové korenie, celé čierne korenie a vajíčka. Celú zmes varíme na miernom ohni za stáleho miešania, kým zmes nezačne hustnúť a vytvárať hrudky.
Krok 2. Do hrudkovej zmesi pridáme najemno nasekané bylinky, premiešame a vylejeme do vopred nachystanej gázy, ktorú sme opláchli v studenej vode.
Krok 3. Necháme odkvapkať a vychladnúť. Po odkvapkaní vyberieme z gázy. Hrudku podávame nakrájanú na plátky, podľa potreby ju môžeme dosoliť.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravil: Bohuš Lenický pre Pravdu
Jedlo pripravil: Milan Poloha, šéfkuchár hotela Crocus na Štrbskom Plese
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu