Batôžteky s hovädzinou: Prekvapenie v nedeľňajšom menu
Pochúťky z mletého mäsa dokáže pohladiť chuťové poháriky. Skúste to so "slovenskými" tortellinami alias batôžtekmi s hovädzinou.
Batôžteky s hovädzinou
Suroviny:
- 350 g polohrubej múky
- 1 vajce
- voda, soľ
- 1 dl oleja
- 150 g hovädzieho predného mäsa
- 150 g pliecka
- 1 stredne veľká cibuľa
- mleté čierne korenie
- 100 g masla
Postup:
Z múky, vajca a vody pripravíme cesto, ktoré rozvaľkáme a narežeme na štvorčeky. Pomelieme mäso a dáme ho popražiť na restovanú cibuľu, pridáme korenie a soľ. Takto pripravené mäso po troške dávame na cesto a zlepujeme pirôžky, dlhšie konce pirohov ešte spájame tak, aby vznikli okrúhle batôžky. Tie dáme variť do vriacej osolenej vody, kým zmäknú. Uvarené pirohy podávame s roztopeným maslom.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravil: Bohuš Lenický pre Pravdu
Jedlo pripravila: Silvia Kuľhová, šéfkuchárka hotela Karpatia v Humennom
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu