Presunúť na hlavný obsah

Recept: Opera rezy - neodolateľná čokoláda

Recepty

Nezabúdajte, že po dobrom jedle nesmie chýbať dezert.

Potrebujeme:

Pláty:
155 g práškového cukru
155 g mandľovej múčky
98 g hladkej múky
6-7 vajec (asi 390 g)
60 g masla
bielky zo 7 vajec
50 g kryštálového cukru

Čokoládová plnka:
1,226 l smotany na šľahanie
916 g horkej čokolády

Kávový maslový krém:
413 g masla
150 g práškového cukru
70 g silnej kávy

Kávový rozvar
400 ml kávy uvarenej podľa chuti

Postup:
Na pláty zamiešame práškový cukor s mandľovou múčkou, hladkou múkou a vajcami. Roztopíme 60 g masla, ktoré musí byť teplé, a primiešame. Vyšľaháme bielky zo 7 vajec s 50 g kryštálového cukru a všetko spolu zľahka vymiešame. Rozdelíme na štyri plechy s papierom na pečenie. Rozotrieme a pečieme pri 170 stupňoch asi 8 minút.

Plnka:
Smotanu necháme zovrieť a vylejeme na posekanú horkú čokoládu. Metličkou vymiešame do hladkej a lesklej hmoty. Nešľaháme!

Kávovo-maslový krém:
Maslo necháme zmäknúť. Pridáme preosiaty práškový cukor a kávu. Vyšľaháme elektrickým šľahačom do peny a zväčšenia objemu.
Zákusok plníme na plechu s vyššími okrajmi. Striedame pláty s čokoládovým krémom a pláty s kávovým krémom. Každý plát navlhčíme uvarenou kávou a po každom čokoládovom kréme necháme stuhnúť. Vyjdú nám dve vrstvy s čokoládovým krémom a dve vrstvy s kávovým krémom. Nakoniec polejeme čokoládou.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Dezert pripravila: cukrárka Lucia Mišková
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu