Skvelé chute zo záhrady: Jahodový džem s banánmi
Najlepšie chutia dobroty pripravené z plodov vlastnej záhrady. Z ovocia si možno pripraviť rôzne džemy. Skúste jahodovú klasiku ozvláštniť banánmi.
Krémový jahodový džem s banánmi
Suroviny:
- na 4 poháre po 375 ml:
- 800 g jahôd
- 200 g banánov
- 1 balenie želírovacieho cukru Extra 2:1
Postup:
Umyté a očistené jahody spolu s olúpanými banánmi vložíme do väčšieho hrnca a pomocou ponorného mixéra rozmixujeme. Pridáme Extra želírovací cukor, za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Na tanierik kvapneme 1-2 KL práve prevareného džemu. Ak je džem po vychladnutí málo tuhý, vmiešame 2 zarovnané KL kyseliny citrónovej. Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Poháre uzavrieme, obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku (poháre s klasickými viečkami bez závitov neobraciame).
Náš tip: Chuť tohto krémového džemu si zamilujú predovšetkým deti.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Recepty a foto: Dr. Oetker