Presunúť na hlavný obsah

Škola varenia: Pripravte si pochúťku - sičené hríby

Recepty

Regionálna špecialita z východu je pochúťkou, na ktorej si môžete pochutiť. Stačí len osvojiť si jednoduchý postup.

Škola varenia: Sičené hríby

Suroviny:
- 400 g kvasenej kapusty
- 150 g sušených hríbov
- čierne korenie
- soľ
- vegeta
- petržlenová vňať
- cesnak
- múka
- zemiaky

Postup:

Krok 1. Sušené hríby namočíme a potom posekáme mixérom na drobno. Zalejeme vodou a dáme variť.

Krok 2. Po polhodine pridáme nadrobno posekanú kvasenú kapustu, ktorú sme predtým zľahka prepláchli vo vode (na zníženie kyslosti). Dochutíme soľou, čiernym korením a troškou vegety, prípadne rozdrveným cesnakom.

Krok 3. Krátko povaríme a zahustíme zátrepkou z múky. Podávame so zemiakmi pečenými v rúre na bylinkách alebo so zemiakovou kašou.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text pripravil: Bohuš Lenický pre Pravdu
Jedlo pripravila: Monika Medvecová, šéfkuchárka hotela Plejsy v Krompachoch
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu