Škola varenia: Pripravte si pochúťku - sičené hríby
Regionálna špecialita z východu je pochúťkou, na ktorej si môžete pochutiť. Stačí len osvojiť si jednoduchý postup.
Škola varenia: Sičené hríby
Suroviny:
- 400 g kvasenej kapusty
- 150 g sušených hríbov
- čierne korenie
- soľ
- vegeta
- petržlenová vňať
- cesnak
- múka
- zemiaky
Postup:
Krok 1. Sušené hríby namočíme a potom posekáme mixérom na drobno. Zalejeme vodou a dáme variť.
Krok 2. Po polhodine pridáme nadrobno posekanú kvasenú kapustu, ktorú sme predtým zľahka prepláchli vo vode (na zníženie kyslosti). Dochutíme soľou, čiernym korením a troškou vegety, prípadne rozdrveným cesnakom.
Krok 3. Krátko povaríme a zahustíme zátrepkou z múky. Podávame so zemiakmi pečenými v rúre na bylinkách alebo so zemiakovou kašou.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravil: Bohuš Lenický pre Pravdu
Jedlo pripravila: Monika Medvecová, šéfkuchárka hotela Plejsy v Krompachoch
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu