Recept: Tradičná bábovka ako od babičky
Pripravte si tradičnú dobrotu podľa vlastnej chuti - či už s likérom, alebo bez.
Príprava: 15 minút
Náročnosť: stredná
Potrebujeme:
250 g polohrubej múky
250 g Palmarinu
200 g práškového cukru
2 vanilkové cukry
4 vajcia
pol balíčka kypriaceho prášku
Postup:
Žĺtky oddelíme od bielkov a vyšľaháme ich s práškovým a vanilkovým cukrom do peny. Potom postupne pridávame rozpustený Palmarin, múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 45 minút. Vychladnutú bábovku výdatne posypeme práškovým cukrom alebo polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme farebnou cukrovou ryžou.
Náš tip:
Čokoládová poleva: Tuk Cera a čokoládu na varenie rozpustíme v pomere 1:2 vo vodnom kúpeli a polejeme ňou bábovku.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Piekol: Ivan Ralbovský
Foto: Robert Hüttner pre Pravdu