Presunúť na hlavný obsah

Recept: Sviatočná likérová bábovka - jednoducho neodoláte

Recepty

Tomuto likérovému pokušeniu od babičky sa nedá odolať.

Príprava: 15 minút

Pečenie: 45 minút
Náročnosť: stredná

Potrebujeme:
300 g polohrubej múky
250 ml vaječného likéru
250 g Palmarinu
250 g práškového cukru
2 vanilkové cukry
5 vajec
pol balíčka kypriaceho prášku
50 g čokolády na varenie
biela čokoláda na polevu

Postup:
Žĺtky oddelíme od bielkov a vyšľaháme ich s práškovým a vanilkovým cukrom do peny. Potom postupne pridávame rozpustený Palmarin a vaječný likér, múku zmiešanú s práškom do pečiva a čokoládu nasekanú na menšie kúsky. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 45 minút.

Náš tip:
Vychladnutú bábovku ozdobne pofŕkame rozpustenou bielou čokoládou.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Piekol: Ivan Ralbovský
Foto: Robert Hüttner pre Pravdu