Recept: Sviatočná likérová bábovka - jednoducho neodoláte
Tomuto likérovému pokušeniu od babičky sa nedá odolať.
Príprava: 15 minút
Náročnosť: stredná
Potrebujeme:
300 g polohrubej múky
250 ml vaječného likéru
250 g Palmarinu
250 g práškového cukru
2 vanilkové cukry
5 vajec
pol balíčka kypriaceho prášku
50 g čokolády na varenie
biela čokoláda na polevu
Postup:
Žĺtky oddelíme od bielkov a vyšľaháme ich s práškovým a vanilkovým cukrom do peny. Potom postupne pridávame rozpustený Palmarin a vaječný likér, múku zmiešanú s práškom do pečiva a čokoládu nasekanú na menšie kúsky. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 45 minút.
Náš tip:
Vychladnutú bábovku ozdobne pofŕkame rozpustenou bielou čokoládou.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Piekol: Ivan Ralbovský
Foto: Robert Hüttner pre Pravdu