Škola varenia: Prepeličie prsičká na šaláte Coleslaw
Varte s nami krok za krokom a pripravte si ľahký obed či večeru.
Čas prípravy: 20 min.
Na 4 porcie potrebujeme:
upečené prsičká z dvoch prepeličiek
1/2 hlávky kapusty
2 mrkvy
1 malá cibuľa
2 PL olivového oleja
100 g majonézy
100 g bieleho jogurtu
1 citrón
1 KL horčice
2 strúčiky cesnaku
cukor, soľ, biele korenie
Postup:
1. Kapustu najemno nastrúhame, posolíme a necháme chvíľu postáť, aby zmäkla a vytiekla z nej šťava.
2. Mrkvu tiež nastrúhame, cibuľu najemno pokrájame a primiešame ku kapuste.
3. Pripravíme si zálievku, ochutíme roztlačeným cesnakom, všetko premiešame a servírujeme s nakrájanými prepeličími prsičkami.
Náš tip: Prepeličie prsia môžete nahradiť aj grilovanými kuracími prsíčkami. Šalát podávajte s tmavým pečivom.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text a foto: magazín Varecha