Presunúť na hlavný obsah

V hlavnej úlohe zelenina: Trochu netradične - fenikel

Recepty

Aj bez mäsa možno vyčarovať fantastické chute - stačí zvoliť zaujímavú zeleninu. Dobrou voľbou bude napríklad fenikel.

Plnený fenikel s ragú z lososa, jedlého bôbu a húb

Suroviny:
- 2 ks feniklu
- 200 g jedlých bôbov (fava fazule)
- 2 mladé cibuľky
- 200 g lososa
- 50 g húb shitake
- 100 ml smotany
- olivový olej Extra virgine
- maslo
- soľ
- čerstvé čierne korenie
- nasekaný petržlen

Postup:
Fenikel očistíme, rozdelíme na jednotlivé vrstvy a blanšírujeme v osolenej vode. Pri podávaní ho naparíme a naplníme rybacou zmesou. Lososa nakrájame na menšie kúsky a orestujeme na masle s trochou oleja, pridáme nakrájané huby, povarený a olúpaný bôb a mladú cibuľku. Zalejeme smotanou, ochutíme soľou, čiernym korením a zredukujeme. Nakoniec pridáme nasekaný petržlen.

Náš tip: Pred použitím odrežeme zvyšky starších stoniek, odstránime tuhé vrchné listy a zvyšok dobre umyjeme. Očistený menší fenikel upravujeme vcelku. Ak je väčší, rozkrojíme ho na štyri diely alebo nakrájame na kolieska.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text pripravil: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu