Jedlo, ktoré prebudí vášeň: Pripravte si kuraciu rolku
"Jedlo a sex sú hybné sily ľudského bytia a krásne sa dopĺňajú," hovorí Martin Kovarský, šéfkuchár hotela Mercure Centrum Bratislava.
"Atraktívnosť muža stúpa s jeho schopnosťami v kuchyni a aj tá najľadovejšia kráľovná sa po návrate z práce začne roztápať pri servírovaní gastronomických chuťoviek," tvrdí tiež kulinársky odborník, ktorý pripravil chutné a najmä vášeň rozpaľujúce jedlo pre čitateľov Pravdy a oŽene.sk.
Kuracia rolka s mandľovo-pistáciovou plnkou
Suroviny:
- 400 g kuracích pŕs s kosťou
- 10 g soli
- 3 g korenia
- 25 g mandlí
- 20 g pistácií
- 45 g masla
- 40 g baby špenátu
- 20 g smotany
- 20 g cibule
- 1 vajce
- 150 g ryže
- 10 g čerstvých byliniek
Postup:
Kuracie prsia narežeme a naplníme mandľovou plnkou, ktorú sme pripravili z uvareného kuracieho mäsa, vajíčka a opečených mandlí. Z mäsa urobíme rolku, ktorú krátko upečieme v rúre a obalíme v opražených pistáciách. Servírujeme so smotanovo-špenátovou ryžou a s pečenou cibuľkou.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravil: Bohuš Lenický pre Magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Martin Kovarský, šéfkuchár hotela Mercure Centrum Bratislava
Foto: Robert Huttner pre Pravdu