Presunúť na hlavný obsah

Škola varenia: Naservírujte návšteve špargľové capuccino

Recepty

Trošku netradičný pokrm, pochúťku zo špargle, tentoraz môžete skúsiť pripraviť doma aj vy sama.

Špargľové cappuccino so sezamovou tyčinkou

Suroviny:
- 120 g špargle
- 150 g smotany
- 2 dl zeleninového vývaru
- 50 g šalotky
- 30 g masla
- 0,5 dl bieleho vína
- muškátový oriešok podľa potreby
- soľ
- 10 g sezamových semienok
- 1 vajce
- 120 g lístkového cesta

Postup:

Krok 1. Na masle zľahka orestujeme cibuľku, pridáme biele víno, ktoré zredukujeme, podlejeme vývarom a pridáme špargľu.

Krok 2. Všetko spolu povaríme a vymixujeme s pridaním smotany.

Krok 3. Dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom a servírujeme so sezamovou tyčinkou. Tyčinky upečieme z lístkového cesta, ktoré posypeme sezamom.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text pripravil: Bohuš Lenický pre Magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Martin Kovarský, šéfkuchár hotela Mercure Centrum Bratislava
Foto: Robert Huttner pre Pravdu