Škola varenia: Srnčí chrbát bez pečenia
Pripraviť srnčí chrbát nemusí byť také ťažké.
Čas prípravy: 30 min
Obťažnosť: 2
Na 20 - 25 ks potrebujeme:
25 dag práškového cukru
3 vajcia
5 dag kakaa
25 dag stuženého tuku
10 dag orechov
5 dag mandlí
detské piškóty, mandle na ozdobenie, sušené ovocie
Postup:
1. V kotlíku nad parou asi 20 minút miešame práškový cukor, kakao a vajcia. Stužený tuk roztopíme a vychladnutý zamiešame do hmoty. Pridáme posekané orechy a mandle.
2. Plechovú formu na srnčí chrbát vystelieme potravinovou fóliou a na spodok dáme vrstvu hmoty, potom vrstvu piškót a sušeného ovocia, aké máme k dispozícii.
3. Vrstvy opakujeme a zakončíme vrstvou piškót. Dáme vychladiť do chladničky.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Pripravila: Mária Vitanovcová, šéfkuchárka horskej chaty Šindľovec vo Zverovke
Text a foto: magazín Varecha