Pikantná sečuánska hovädzina - skúste recept od chýrneho kuchára
Pikantné jedlá môžu byť naozaj pochúťkou. Jedno pre vás pripravil renomovaný kuchár Peter Kulhány. Inšpirujte sa.
Sečuanská hovädzina so zeleninou
Suroviny:
- 400 g hovädzieho mäsa (roštenky)
- 250 g mrkvy, petržlenu
- 4 štipľavé papričky (čili)
- 50 g sójovej omáčky
- 50 g oleja
- 1 vajce
- 30 g solamylu
- badián
- pikantné sečuanské korenie
Postup:
1. Mäso umyjeme a nakrájame na jemné plátky 3x3 cm, s hrúbkou 3¤mm proti vláknam. Marinujeme v zmesi vajíčka, sójovej omáčky a solamylu. Marinujeme aspoň 12 hodín.
2. Marinované mäso opečieme na oleji, pridáme na plátky pokrájanú mrkvu, petržlen, zalejeme bielym vínom, sójovou omáčkou, dochutíme badiánom a pikantným sečuanským korením.
3. Minútku povaríme a zahustíme solamylom rozmiešaným vo vode. Podávame s uvarenou ryžou.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravil: Bohuš Lenický pre Magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Peter Kulhány, držiteľ striebornej medaily zo svetovej súťaže The Emirates Salon Culinaire v Dubaji
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu