Škola varenia: Pripravte si tofu s ananásom
Netradičný recept - tak už z názvu znie kombinácia tofu s ananásom. Vyskúšať si pripraviť túto netradičnú pochúťku môžete spolu s nami.
Tofu s ananásom a mandľami
Suroviny:
- 400 g syra tofu
- 1 ananás
- 20 g cesnaku
- 10 g piri papričiek
- 100 g mandlí bez šupky
- 50 g oleja
- 30 g solamylu
- 20 g červenej karí pasty
- 50 g sójovej omáčky
- 1 dl bieleho vína
Postup:
1. Tofu a ananás nakrájame na rovnaké kocky.
2. Opečieme na oleji s mandľami, cesnakom a piri papričkami.
3. Zalejeme sójovou omáčkou a bielym vínom, pridáme karí pastu a zahustíme solamylom rozmiešaným vo vode. Nie je nutné použiť soľ, lebo karí pasta a sójová omáčka sú dostatočne slané.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravil: Bohuš Lenický pre Magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Peter Kulhány, držiteľ striebornej medaily zo svetovej súťaže The Emirates Salon Culinaire v Dubaji
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu