Presunúť na hlavný obsah

Škola varenia: Pripravte si tofu s ananásom

Recepty

Netradičný recept - tak už z názvu znie kombinácia tofu s ananásom. Vyskúšať si pripraviť túto netradičnú pochúťku môžete spolu s nami.

Tofu s ananásom a mandľami

Suroviny:
- 400 g syra tofu
- 1 ananás
- 20 g cesnaku
- 10 g piri papričiek
- 100 g mandlí bez šupky
- 50 g oleja
- 30 g solamylu
- 20 g červenej karí pasty
- 50 g sójovej omáčky
- 1 dl bieleho vína

Postup:

1. Tofu a ananás nakrájame na rovnaké kocky.

2. Opečieme na oleji s mandľami, cesnakom a piri papričkami.

3. Zalejeme sójovou omáčkou a bielym vínom, pridáme karí pastu a zahustíme solamylom rozmiešaným vo vode. Nie je nutné použiť soľ, lebo karí pasta a sójová omáčka sú dostatočne slané.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text pripravil: Bohuš Lenický pre Magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Peter Kulhány, držiteľ striebornej medaily zo svetovej súťaže The Emirates Salon Culinaire v Dubaji
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu