Recept: Kuracia paštéta so zeleninou - ideálna na sviatočný stôl
Sviatočné jedlo na narodeniny či promócie.
Príprava: 15 min
Oťažnosť: 2
Pre 4 osoby potrebujeme:
400 g kuracích pŕs
1/2 zväzku petržlenovej vňate
1 šalotka
250 ml sladkej smotany
soľ, biele korenie
100 g zelenej špargle
50 g mrkvy
50 ml olivového oleja
100 ml bieleho vína
10 g čerstvých byliniek
Postup:
1. Mäso pokrájame na väčšie kocky a zmixujeme. Petržlenovú vňať a šalotku nasekáme nadrobno a zmiešame s mäsom a smotanou.
2. Potom zmes osolíme a okoreníme, všetko premiešame.
3. Dáme do formy a paríme.
4. Čerstvú špargľu varíme v osolenej vode s bielym vínom a olejom. Po uvarení špargľu skrojíme zdola, prekrojíme na polovicu a schladíme v studenej vode.
5. Po uparení paštétu vyberieme z formy a obložíme pripravenou špargľou.
6. Mrkvu ošúpeme a po dĺžke pokrájame na tenké plátky. Vložíme do osolenej vody a varíme 5 min.
7. Nakoniec ozdobíme bylinkami.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text a foto: magazín Varecha
Varil: Vladimír Rybár, šéfkuchár hotela Lux v Banskej Bystrici a člen Gourmet klubu