Škola varenia: Bohatý syrový košíček
Vo varení buďte originálni. Nie je to také ťažké.
Príprava: 15 min.
Obťažnosť: 1
Pre 4 osoby potrebujeme:
300 g parmezánu
150 g šalátu (rukola, polníček)
100 g šunky prosciutto
100 g cherry paradajok
100 g mozzarellových guliek
ocot
cukor
soľ
olivový olej
Postup:
1. Parmezán nastrúhame. Na teplej panvici ho opekáme, vyformujeme z neho kruh.
2. Na tanier položíme pohár otočený hore dnom. Lopatkou naň položíme kruh z rozpusteného parmezánu. Jemne ho vyformujeme do tvaru pohára (košíka).
3. Vychladnutý syrový košíček plníme zmesou z listového šalátu a cherry paradajok. Napokon na šalát ukladáme mozzarellu a šunku.
Náš tip:
Zeleninovú zmes v košíčku dochucujeme soľou, octom a cukrom. Na záver jemne prelejeme olivovým olejom. Na večeru odporúčame šalát odľahčiť tak, že vynecháme šunku.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text a foto: magazín Varecha